maak architectuur ontwikkelt GENERATIELAB

maak<architectuur ontwikkelt momenteel een GENERATIELAB in samenwerking met Stichting Rijp en Groen en ActivAge. De drie organisaties slaan de handen ineen om wijkontwikkeling vanuit de samenwerking van generaties effectief te stimuleren.
De Stichting Rijp en Groen ontwikkelde eerder de Generatiedialoog als instrument om begrip en inleving tussen generaties te stimuleren. De Stille generatie, de Protestgeneratie, de Verloren generatie, de Pragmatici en de Einsteiners, zij kunnen allen zo veel van elkaar leren. In organisaties en in wijken komen zij allen hun eigen persoonlijke en sociale dilemma’s tegen. Rijp en Groen ontwikkelde de Generatiedialoog vanuit het besef dat er veel maatschappelijke winst te behalen valt. Het instrument zet daarom in op bewustzijnsverandering.
 
Er zullen andere instrumenten nodig zijn om de bewustzijnsveranderingen een kans te geven om te beklijven. Rijp en Groen zocht daartoe de samenwerking met het maak<lab. De creatieve methoden die het maak<lab inzet in participatieve processen, zijn gericht op concrete resultaten. Zij zijn uitstekend geschikt om de uitkomsten van de Generatiedialoog door te zetten in richting van concrete veranderingsprocessen in wijken en dorpen.
 
De beide instrumenten zullen voor dit doel geïntegreerd worden in het Generatielab. Het generatielab wordt momenteel gezamenlijk ontwikkeld in het kader van een traject in Zutphen, dat Rijp en Groen start in opdracht van de corporatie Ieder1.