Huis Banning

Slim, gezond en kwalitatief bouwen en toch een uniek ontwerp. Hoe doe je dat ?

Na analyse van de woonwensen hebben we met opdrachtgever gekozen voor het concept van een schuurwoning: duurzame ambachtelijke techniek gepaard aan open ruimte in een landelijke setting. Een mooie ambitie, maar met een beperkt budget.

Om het concept naar ontwerp uit te werken zijn de parameters voor comfort, energie en milieu gehanteerd conform de ‘Active House Specificaties‘. Om het ontwerpproces hierop af te stemmen is gewerkt met een integrale aanpak, waarbij vroegtijdig gebruiker, architect, constructeur, aannemer en specifieke toeleveranciers in een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben samengewerkt.

Het woonhuis is efficiënter vormgegeven en beter geoptimaliseerd door variantenstudies van productenfamilies slim te combineren met het woningontwerp. Door gebruik te maken van alle disciplines kun je zo geverifieerde prestaties op bouwwerkniveau mogelijk maken.

Een eenmalige en klantspecifieke woonwens is hiermee gerealiseerd!

Tevens zijn kosten bespaard en risico’s geëlimineerd door het integreren van beproefde bouwsystemen, met toepassing van geprefabriceerde bouwonderdelen en assemblage op de bouwplaats. In vergelijking met traditioneel bouwen wordt hiermee de bouwtijd aanzienlijk ingekort. Afbouw kan in een droge conditie desgewenst door de opdrachtgever worden gerealiseerd.

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.

datum: 2018
fase: nadert oplevering

projectomschrijving: Vrijstaande eengezinswoning
projectadres: Boven Leeuwen
opdrachtgever: fam. Banning
adviseur constructie: Qbuz
prefab houtconstructies: Assink Hout
bouwbedrijf: Prefit, Heteren

fotografie: Valentijn Kerstens

bouwkostenniveau: ca. € 430,-/m3 excl btw (incl afbouw)