Ons team

Maak<architectuur is in 2005 opgericht door Jean-Paul Kerstens en Tom Kretschmann. Teamwork is de kern van ons bureau. Ons team bestond tot 2018 uit academisch geschoolde mensen die ieder vanuit hun specifieke achtergrond een eigen inbreng hadden in het ontwerp. Met elkaar stonden we voor een symbiotische samenwerking die leidt tot creatieve vondsten en co-engineering.

Sinds 2018 hebben beide partners besloten om getweeën verder te gaan en voor het teamwork samenwerking te zoeken met Nexit architecten. Deze samenwerking blijkt zeer vruchtbaar en succesvol. Het geeft beide partners de mogelijkheid om zich te concentreren op hun kracht, kernkwaliteiten en liefde voor het vak. Na lange jaren van enthousiast leiding geven aan een team werkt de nieuwe structuur voor beiden bevrijdend. Het geeft hen nieuwe energie en diepgang in het vak. Tegelijk voegt Nexit architecten specifiek vakmanschap toe aan ons team.

Kijk ook op: http://www.nexitarchitecten.nl

Externe samenwerking genereert toegang tot kennis uit andere disciplines, zodat we over de grenzen van onze expertise kunnen kijken. Door onze interdisciplinaire samenwerking en cocreatie met gerenommeerde marktpartijen weten we voor én met onze opdrachtgevers verrassende en vernieuwende ruimte te realiseren.

Tom Kretschmann

GESTART MET DE DRIJFVEER om creatie en techniek met elkaar te verbinden. Architectuur dus. Studerend aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, werken binnen een groot representatief bureau stel ik mijzelf onderzoekend op. Meer als techneut/innovator dan als ontwerper zoek ik de technische oplossing. Techniek…

Jean-Paul Kerstens

TWEE DRIJFVEREN tracht ik in onze studies en ontwerpen steeds weer samen te brengen: het maatschappelijke en het artistieke. Ze komen samen in de gebouwde ruimte, al dertig jaar mijn passie. De sociale en de esthetische dimensie van ruimte komen samen in het gebruik door mensen,…