Villa Vleuten

NEVER FINISHED HOUSE Ten westen van Utrecht onder de rook van kasteel de Haar in het plaatsje Vleuten bevindt zich de “Never Finished House”. Een huis wat letterlijk en figuurlijk zijn opdrachtgever verhaalt.
Het huis gelegen op een eiland waar zich vroeger een kasteelboerderij met bijgebouwen bevonden, diende als uitgangspunt voor een woonlocatie met drie villa’s. De villa’s hebben een bijzondere boeren relatie. Gezamenlijk beheren zij het eiland en vormen zij het cluster van gebouwen dat voor het oog van de voorbijganger moet herinneren aan het boerenerf van weleer.


Het NFH kenmerkt zich door zijn bewoners. Een zwaar programma van eisen en de levensweg van de bewoners hebben geleid tot een huis dat

HET BEWUSTZIJN VAN DE OPDRACHTGEVER MOET STIMULEREN.

De dagelijkse rituelen gaan niet samen met het rustig ontbijten in de keuken. Dit huis heeft tot doel de behoefte aan het ontbijt te stimuleren en daarmeehet dagelijkse ritueel of patroon te doorbreken. De diverse rituelen in combinatie met het programma van eisen hebben geleidt tot een woonhuis met een diversiteit aan routes, gebruiksruimtes en verblijfsruimtes. Alle ruimtes en routes komen uit in de ziel van het huis. Een ruimte, aanwezig over alle verdiepingen, waarin zich het hart, de eetkeuken, bevindt.

Een huis om continu te ontdekken, een huis dat nooit af is, Never Finished House


datum: 2007
fase: gerealiseerd
projectadres: Vleuten
opdrachtgever: particulier