Zorglocatie Beekbergen

CONFLICT dreigt tussen Atlant Zorggroep en gemeente Apeldoorn, in de afweging van monumentale waarde van het hoofdgebouw van voormalige longkliniek Immendaal versus functionele zorg voor de toekomst. Ons wordt gevraagd om een second opinion over monumentaliteit en functionaliteit.


EYE OPENER We vragen door op de zorgvisie achter de functionaliteit. Het locatie- en marktbeleid van Atlant wordt onder de loep genomen. We vragen door op de bruikbaarheid voor diverse doelgroepen van deze boslocatie op de Veluwe. Vrijheid in beslotenheid wordt als kernkwaliteit gedefinieerd.

WE ONTDEKKEN DAT OP STEENWORP AFSTAND EEN TWEEDE LOCATIE VAN ATLANT LIGT, ZONDER VERBINDING.

Er liggen kansen voor effectieve zorg door gezamenlijke exploitatie, mits verbinden mogelijk is. Vanuit conflict ontstaat een gezamenlijk perspectief.
Wij stellen een Masterplan op, om de gekozen doelgroepen optimaal te huisvesten volgens het concept vrijheid in beslotenheid. Realisatie door ingrepen in landschap, bebouwing, natuur, infrastructuur. Rekening houdend met de visies op de primaire processen in de zorg, met ecologie, investeringen, exploitatie en fasering. Wij stellen een ALL ROUND PERSPECTIEF op dat een breed gedragen basis vormt voor bestemmingsplan en bouwplannen.

ZICHT OP NIEUW IMMENDAAL  Kern van de ingrepen blijft vernieuwing van Immendaal. Met een structuurontwerp wijzen we de richting: een monumentaal, met wijdlopige vleugels opgezet complex transformeren naar een compact opgezet verpleeghuis. Verpleegposten zijn ruimtelijk geconcentreerd, waardoor exploitatie gunstig wordt. De grootschalig opgezette dagbesteding in diverse historische panden. Monumentale waarde en effectieve zorg gaan fantastisch samen!


datum: 2012
fase: ontwerp
projectomschrijving: Masterplan verpleeghuis Immendaal, Beekbergen
projectadres: Beekbergen, Loenenseweg
opdrachtgever: Atlant Zorggroep