Kiosk Sonsbeek

EERVOLLE OPDRACHT Een wens van de gemeente Arnhem en initiatiefneemster Hanny Heetman gaat met de bouw van een kiosk in de Steile Tuin in vervulling. De Steile Tuin is een intiem gecultiveerde plek midden in het bosrijke Sonsbeekpark. De bijzondere plek vraagt om een bijzonder object. Een object dat past in de beeldtaal van het park, 100% Arnhems product is en tevens verplaatsbaar moet zijn om de Arnhemse boodschap elders uit te dragen.


ArtEZ Arnhem is groen, maar Arnhem is vooral ook creatief. De Academie van Bouwkunst Arnhem heeft een viertal studieconcepten ontwikkeld, die ingezet worden voor het verder uitwerken van het ontwerp. Als basis dient met name het studieconcept ‘De Tribune’ dat uit gaat van de getraptheid van de steile tuin en de secundaire functies die daarbij ontstaan.

EEN VRUCHTBARE SAMENWERKING Een stichting, een bouwteam, fondsenwerving. Ons is gevraagd, in samenwerking met ArtEZ het ontwerp te maken en in bouwteamverband realiseerbaar te maken. Het maken van een echt Arnhems product op deze bijzondere plek wekt bij de betrokkenen en het bouwteam een groot enthousiasme op. Door het inzetten van maak<labs blijven zij zeer nauw betrokken bij de ontwerpfase. Ieders expertise en creatieve inbreng wordt zo gewaardeerd. De vruchtbare samenwerking zal op 1 april 2013 tot opening van de kiosk leiden. De uitvoerders die verbonden zijn aan het project zijn Helldörfer Lasbedrijf en Scheepsbouw BV en Kuiper Bouw Arnhem. De projectleiding is in handen van Volkshuisvesting Arnhem.

voor meer informatie zie site kiosk


klik hier voor het definitief ontwerp

datum: 2012
fase: ontwerp
projectadres: Arnhem, De steile tuin Sonsbeekpark
opdrachtgever: gemeente Arnhem
adviseur constructie: Bartels Ingenieursbureau